vrijdag 5 oktober 2012

NIEUWE JURK... voor mezelf!

Tjonge, wat is het al weer lang geleden dat ik voor t laatst iets heb geblogt. Druk druk druk, vakantie en ook zomerreces van naailes.Heb eigenlijk ook niet meer echt achter de machine gezeten afgezien van wat verstelwerk en het innemen van een veel te wijd shirt voor dochterlief die de lengte wel groot moet hebben maar waar vervolgens alles te wijd zit. (waarom maken ze tegenwoordig de kinderkleding zo groot?? Mijn bijna 8-jarige past nog met gemak in 116 terwijl ze qua lengte 134 nodig heeft, maar gezien haar leeftijdgenootjes heeft ze een prima lijf, zeker niet dik maar ook niet mager...)


Maar goed, waarom deze blog... om even weer iets van me te laten horen en om jullie te laten weten dat ik eindelijk weer eens iets voor mezelf ga maken. Het wordt de McCalls M6163 jurk
Het wordt de rode variant van het plaatje, vind de pofmouwen van de blauwe variant wat tuttig. Ik zag de jurk al eerder op de blog van Blomkes. Wilde een kobaltblauwe variant maken en had tricot op de markt gevonden. Gewassen en al.. kom ik er op naailes achter (nadat ik de stof al had geknipt!) dat er hele gekke vlekken op zaten! Alsof er een zwaar rond ding op de stof had gedrukt waardoor het weefsel plat was gaan liggen. BALEN!

Maar inmiddels voorzien van nieuwe stof, een zwarte tricot met een werkje erin. Heel geinig!
Hij lijkt wat grijzig, maar is toch echt pikzwart. Wel wat zwaardere wintertricot, dus twijfel nog even over t kraagje. Hopelijk zeer binnenkort het resultaat...?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten