zondag 21 oktober 2012

PIPI LANGKOUS jurkje

Eindelijk zit er weer vaart in mijn naaihobby. Mijn eigen jurk vordert gestaag, maar da's voor mij nog wel een dingetje hoor. Gelukkig helpt naaijuf met dit patroon :-)

Dit Mies & Moos jurkje had ik al eerder gemaakt voor de oudste. Maar door het rolzoompje was ik totaal niet tevreden want de achterkant van de tricot is wit. Maar bij het verbeteren werd het jurkje korter... te kort voor oudste eigenlijk. En toen lag ie daar maar, nutteloos, in een box met verstelwerk. Oudste kreeg een groeispurt en een stuk stof "aanplakken" leek me ook geen optie. Sommige jurkjes lenen zich uitstekend voor een roezelrandje. Maar deze, nee deze niet.

Wat dan? Vond het stofje toch wel schattig, rood met roze stippen. Vrijdagmiddag jurkje uit elkaar gehaald en patroon in maat 86/92 nogmaals getekend en uitgeknipt. Deze maat is voor de jongste nog erg ruim, de mouwen waren minstens 8 cm te lang en het jurkje zou ook veel te wijd zijn. Dus alles wat smaller gelockt en de mouwen flink ingekort. Nieuwe biaisband langs onderkant en hals en voila!Beetje aan de strakke kant voor een klein meisje die zoals de meeste kleine meisjes nog een lekker bol buikje hebben. Dus favoriet zal ie niet worden. Maar kleinste riep verrukt "mooi!"en draaide een rondje. Dus voor de crèche is het een een lekker jurkje. Zit volgens mij heerlijk. Heeft mijn mislukking toch nog eventjes een recykleer-doel gekregen. Voor zolang t duurt... die kleintjes schieten de lucht in!

5 opmerkingen:

 1. Gelukkig is het toch gelukt. Het staat haar wel erg schattig.En ze vindt het mooi, dus dan is het goed. Vind je het niet moeilijk om tricot te naaien? Ik heb ook verschillende tricots liggen, maar op 1 of andere manier ben ik er nog niet aan begonnen. Eerst even andere dingen maken en dan ga ik er eens mee aan de slag.
  Groetjes Kamala

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Moet eerlijk zeggen dat ik min of meer met tricot begonnen ben (omdat het me, onwetend als ik in begin was) dacht dat dat zo makkelijk was. Afgezien van wat broeken in mijn jeugd onder moeder's kritische blik nooit iets zelf gemaakt.
  Ik moet zeggen dat het enige setje in katoen (1-uurs rokje met topje) wel makkelijk ging.
  Maar eigenlijk loop ik met tricot ook tegen weinig problemen aan. Vind het juist wel lekker, want doordat er rek in zit luistert het minder nauw allemaal.
  Gewoon proberen! Er zijn hele leuke patroontjes voor tricot, zoals hierboven die van Mies & Moos. Heb je echt zo in elkaar zitten, met name als je een lockmachine hebt.
  Hou je ons op de hoogte van de vorderingen? Misschien valt t allemaal reuze mee? (ohja, en ik zweer bij elastisch biaisband...)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sorry zie net je bericht pas. En heb nog steeds geen tricot gedaan. Het ligt wel geknipt klaar. Heb wel een lockmachine gekocht. Maar voorlopig ga ik denk ik nog geen tricot naaien. Zat in mijn planning te kijken, wordt denk ik pas in december (hopelijk toch eerder).
   Bedankt voor de tip.
   Groetjes Kamala

   Verwijderen
 3. Ehesselman@hotmail.com5 november 2012 om 22:08

  Het is een super leuk jurkje geworden! Zelf heb ik patroon ook liggen, grotendeels in elkaar genaaid, maar het s net een soepjurk, zo wijd! Ben bang dat als ik hem inneem het hele model weg is... Ook twijfel ik over het boordje, jij hebt het gedaan zoals in het patroon?
  Hij ligt nu ds weer onder op de stapel...... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was bij mij ook een soepjurk eerst (de 1e variant was voor m'n oudste) en die heb ik flink onder de locker moeten halen. Nu voor e kleinste de remake... iets smaller (zeker 1 cm naad) gelockt dan patroon.
   Boordje hem ik met elastisch biaisband gedaan, dat ging wel. Na wat aanpassingen is het een leuk jurkje! Maar origineel idd voor een steviger meisje denk ik. Succes!

   Verwijderen