zaterdag 9 juni 2012

SNEL T-SHIRT JURKJE

Okay, 2 dan... ik had een klein stukje streepjestricot op de kop getikt laatst. Voor 1 euro want er zat een gaatje in. Maar die zat op een gunstige plaats. Ik had vandaag een uurtje over en dat is bijzonder met een kleine watervlugge dreumes om je heen die sinds kort kan lopen maar met name weglopen. Alles opentrekt en overal op klimt.
Goed, een uurtje over dus. Want papa was op de fiets even naar opa en oma toe.

En, ik had ook nog 2 HEMA T-shirtjes. Een met lange mouwen voor Yenthe in donkerblauw en eentje in wit met korte mouwen voor Nyne. En alsof het lapje ervoor gemaakt was, precies om het gaatje heen!

En de tijd was echt kort vandaag, geen tijd om zelfs maar mijn naaimachine te pakken, dus alles met de lock.
Beetje anders dan de vorige keer en NOG makkelijker.

T-shirt afknippen onder de oksel, rokje eraan tekenen in eerste instantie in A-lijn.
En toen, geen zin om het opkrullende tricot om te zomen.

Mijn blik viel op het reststukje van het T-shirt. Als ik dat nu eens.... denk denk...


Ja, ik ga gewoon het restant gebruiken voor de onderkant! Beetje korter maken, gerimpeld aanzetten en locken maar!Ook de kleinste kreeg er eentje op dezelfde manier. Alleen is het ballon effect hier wat minder en oogt het bovenstuk iets te lang. Helaas ligt madammeke al lekker te slapen, dus passen op model morgen. Misschien ga ik hem dan toch nog aanpassen... en deze iets pimpen want zo is ie wat saai. Mag wat schattiger.

De blauwe variant is goed zo, Yenthe is er superblij mee en trok hem vanavond gelijk aan voor de wedstrijd Nederland - Denemarken. Blauw wit, een beetje rood (haarband met rode roos) en oranje accessoires.HUP HOLLAND HUP!3 opmerkingen:

 1. Tof! Die ga ik onthouden!!
  (Die reclames op je blog, levert dat nog wat op?)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, nee, nog niets. Volgens mij moet ik dat nog goed instellen. Maar vraag me af of het Ć¼berhaupt verdiend hoor, denk dat het er net zo goed af kan. Ben bang dat je toch wel richting de 1000 volgers moet zitten wil het iets opleveren. :-)

   Verwijderen
 2. Als beginnend naaister vraag ik mij af hoe je het stuk 'gerimpeld' aanzet. Zou je dat kunnen uitleggen?

  BeantwoordenVerwijderen