zaterdag 9 maart 2013

STOFFENSPEKTAKEL

Wauw, wat een ervaring!! Afgelopen woensdag togen we met de gehele naaiclub en onze jarige juf richting Zwolle. Drie auto's met dames in bezit van een volle portemonnee, idee├źn, een boodschappenlijstje en vooral heel veel enthousiasme naar het Stoffenspektakel.

Mijn eerste keer en bij binnenkomst wist ik echt niet waar ik kijken moest!
We waren er al net na 10-en en met een kloppend hart hoorde ik het schema dat ter plekke werd afgesproken... half 1 verzamelen voor de lunch, dan nog even neuzen en 3 uur weer verzamelen voor de terugreis. Dat ging ik NOOIT redden!

Laat de lente maar komen voor een overslagjurkje

Met 2 andere meiden begonnen we systematisch in de hoek, kijken, voelen, ter plekke inspiratie opdoen en nog meer kijken. We hadden de tip gekregen om eerst te kijken en dan pas te kopen bij een 2e ronde. (een 2e ronde??? Ik hoopte al dat ik op m'n eerste ronde alles zou kunnen zien!!)
Maar braaf liep ik de kramen af, stiekem met m'n mobiel de stofjes fotograferend die ik niet wilde missen en m'n portemonnee bleef keurig in de tas. Maar ik werd er behoorlijk hebberig van! Het ene stofje dat ik nodig had in "King Louie" stijl voor nog een overslagjurkje voor mezelf werden al snel 2 stofjes. Want hoe kan een mens nou kiezen tussen een frisgroene tricot met kleine witte stipjes en een superlieve Stenzo in rood met piepkleine stipjes en roosjes??? En dan dat duizelingwekkende tricotje met die gekke bogen en strepen en de kleuren die ik met al m'n broeken kan combineren... kobaltblauw, zwart, wit, taupe. Dat moest wel een tuniek worden!
duizelig stofje voor een tuniek
Na de lunch nog maar 2 uur te gaan, mijn hart ging als een razende te keer! Ik stond na m'n laatste hap al in de startblokken en de andere 2 meiden (ook nieuw daar) gelukkig ook. Hup, snel naar de kraam van Herbert textiel, die nieuwe Stenzo was voor mij! Daarna snel die groene met stipjes.
Tussendoor eindelijk een handig magnetisch speldenkussen. Oh... en die lieve tasjes van tafelzeil, zwemtas of messenger bag??? Geen tijd om te twijfelen, allebei gekocht. Het garen in de aanbieding, normaal per stuk 3,30 en nu maar 4 voor 10 Euro. Nooit weg!
Hee, een schattig ruitje voor maar 1,50? Daar kan nog een luchtig zomerjurkje uit voor de kleinste. Nu nog op zoek naar een dunne demin-achtige katoen voor die schattige jumpsuit voor de oudste.

Niet alles is gelukt, hier en daar kon je niet pinnen bij de kraam en ik was inmiddels allang door m'n contanten heen. Maar gelukkig stond de laatste kraam ook op de markt in Doetinchem, bij mij in de buurt. Dus dat komt goed.
Overslagjurkje voor mij en blazer voor oudste
 Komende weken breng ik dus vast veel in m'n naaikamer door. Komende projecten:
- blazer in groene tricot voor oudste uit de nieuwste Knippie
- jumpsuit in soepele denim katoen uit de nieuwste MyImage
- tuniek voor mezelf van dat duizelige stofje uit de nieuwste MyImage (daar is het een 5-manieren jurk)
- King Louie achtig overslagjurkje in groen met witte stipjes
- King Louie achtig jurkje in rood met stipjes en roosjes
- Zomerjurkje voor de kleinste in luchtige fuchsiaroze blokjes (kreukelstof dus bye bye strijkijzer!)
- en tja, nog een nicky velours in roze met rode bloemetjes... voor wat? Komende herfst maar eens bedenken. Want is die winter zo niet eindelijk voorbij??


Wat een superleuke geslaagde dag!

4 opmerkingen:

 1. Klinkt echt supergezellig! Binnenkort hier in het zuiden ook weer eens een stoffenmarkt bezoeken. Je hebt mooie stofjes gescoord, ik ben benieuwd naar alle resultaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hahaha...heerlijk om te lezen! Ben nog nooit naar zo'n stoffenspektakel geweest, maar ik zou ook helemaal gek worden denk ik!! Je hebt leuke stofje gevonden hoor, vooral die roosjes en stipjes ben ik weg van!! Leuk dat je me volgt trouwens...ik volg jou nu ook:-)) Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo!
  Ik ben toevallig hier beland, op zoek naar Infos over Zwolles stoffenspktakel...
  Verheug me erg op woensdag, dan is het voor mij de eerste stoffenspektakel!!
  Maar kann ik daar gewoon bij elke kraam pinnen?
  Ga jij ook?
  groetjes, Silke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi Silke, ongelofelijk late reactie... was tijdelijk niet actief op m'n blog. Je bent (net als ik) inmiddels vast geweest. Veel kramen hebben inmiddels pin, maar een aantal helaas nog steeds niet. Ik neem uit zelfbescherming altijd een max. bedrag mee. Leuke stofjes kunnen scoren?

  BeantwoordenVerwijderen