woensdag 13 maart 2013

NUTTIGE MIDDDAG en NIEUWE COLSJAALTJES

Heb ik zo ineens een vrije middag, helemaal voor mezelf! Huisje is aan kant, oudste gaat bij een vriendinnetje spelen en jongste doet een tukje van 2,5 uur. Wat te doen....?!

Mijn handen kriebelen om aan de nieuwe stofjes te beginnen. Zal ik eerst m'n nieuwe jurkje.... of een begin maken met het blazerjasje, of.... En dan valt mijn oog op een stapel. Een beetje weggedrukt in de hoek van mijn naaihoekje. Wat ligt daar? Zucht!

Een stapeltje verstelwerk, leggings met een gaatje in de naad bij het kruis, een nieuwe rits voor een rokje, mijn hardloopbroek met een kapotte rits en ohja, allemaal keurig geknipte reststukjes voor een colsjaal. En niet 1 colsjaaltje, nee... 3! In alle kleuren van de regenboog.
En zal ik dan toch, voor dat lieve vriendinnetje die de eerste zo "cute" vond. Restlapjes genoeg! Zij krjigt er ook eentje.

Dus, men pakke de lockmachine en spelt alle lapjes aan elkaar in een lange rij. Een uur lang klinkt er alleen maar "RRRRRRRRrrrrrrrrrrrhhhhh" met een zacht muziekje op de achtergrond.

En voila! Verstelwerk (bijna) klaar en 4 nieuwe colsjaaltjes in hippe kleurtjes.


Mijn bak met restlapjes flink geslonken en hopelijk zo dadelijk een blije oudste. Ze passen allemaal precies bij haar nieuwe sneakers, haar gekleurde jeans en bijbehorende shirts. En als het niet helemaal combineert (roze broek, blauw shirt en grijs vest of kobaltblauwe broek, groen shirt en roze blazer), men neme een colsjaaltje waar de betreffende kleurtjes in zitten en hup, men heeft een compleet bij elkaar passend setje!

En daar houden wij van, een bont geheel maar wel graag met een match!

6 opmerkingen:

 1. Leuk die sjaaltjes! Daar zou onze oudste ook helemaal weg van kunnen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een vrolijke sjaals, daar kun je nooit genoeg van hebben.
  Ik had even een vraagje. Jij had een link naar het gratis patroon lummelrock Lara, maar die bestaat niet meer. Weet jij hoe ik aan dit patroon kan komen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi doortje
   Ik heb je zojuist een mailtje gestuurd. Geef maar door welke maat je nodig hebt, ik heb de patronen op m'n PC staan. Dan mail ik ze naar je.
   Groetjes!

   Verwijderen
 3. Wat een goed idee! Zo kom je nog eens van je restjes af!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hoi, ik heb even een vraagje, ik wilde ook zo'n sjaal maken maar wat zijn de afmetingen van de sjaals die je hebt gemaakt? ik kan er niets over vinden op internet oid!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi Janneke, excuus voor late reactie, was tijdelijk niet zo actief.
  Eigenlijk heb ik het uit de losse pols gedaan. Breedte bepaald en steeds lapjes aan elkaar gelockt. Toen een keer passen bij mijn dochter (1 of 2 keer omslaan) en op de gok dichtgemaakt. Ze passen zo altijd goed.
  SUCCES!

  BeantwoordenVerwijderen