zondag 13 januari 2013

ZEEMEERMIN in wording

Mijn oudste was afgelopen zomer helemaal into zeemeerminnen en dolfijnen (Barbie DVD gezien onderweg naar vakantie). En al flipperend in Zuid-Frankrijk dropte ze tussen neus en lippen door dat ze met carnaval dan wel graag als zeemeermin wilde gaan.

Thuisgekomen spookte dit door m'n hoofd en op een avond sloeg ik eens aan t google-en. Maar sorry... zo'n kant-en-klare Disney's Little Mermaid jurk kon toch wel beter? Kon ik toch wel beter? Ik overlegde nogmaals met haar of thuisgekomen in heel wat minder dan tropische sferen het zeemeermin-idee nog steeds leefde. En of mama wel even een zeemeerminnen-staart wilde maken voor haar.

Ja hoor, IK WORD ZEEMEERMIN MET CARNAVAL! Heerlijk dat diepe vertrouwen van een 8-jarig in haar mama (koesteren!).

Dus gedurende het jaar scharrelde ik eens hier en daar rond. Een fantastisch stuk stof vond ik al, gifgroen met aqua tinten, een glimmertje... het waren net schubben! Maar de stof ook net een soort papier0achtig plastic en niet echt draagbaar. Ergens anders vond ik een al even gifgroene lycra bestemd voor o.a. turnpakjes. Voila! Het idee werd steeds realiseerbaarder.

Wederom google-end, maar vooral ook door behulpzame leuke reacties van blog-lezers en een speurtocht op Pinterest zat het ontwerp al aardig in m'n hoofd. Maar net als de mama achter de site Ikatbag (tutorial) mocht het veel simpeler. Ze moest er namelijk nog wel in kunnen rennen en dansen!

Maar in m'n hoofd kwam het nog niet uit m'n handen. Tot ik afgelopen week een reactie kreeg hoe het toch zat met m'n zeemeerminnenstaart??? Oei, want ik had nog maar 3 weken!!!

Vanmiddag na de hardloopronde en de lunch met dochterlief de stofjes erbij gepakt. Ipad erbij met afbeeldingen en aan de slag gegaan.Eerst maar eens de stof. Want de gifgroene moest rok worden en de schubbenstof de vin. Daar was ze heel duidelijk over (ik blij, want dat verwerkte veel makkelijker!!)
Toen een vin uittekenen (hij mag wel iets meer naar de zijkant met een soort krul, mam!)

Vin in wording afgelokt (geen idee hoe deze zou rafelen, maar sleept een beetje over de grond dus een beetje versterking kon geen kwaad)

En het hele boeltje aan elkaar zetten en voila, de zeemeerminnenstaart is geboren! Nu nog "versieren" met zo'n verdikt kussentje/riem zoals (Disney) Ariel het heeft.


En... gemak dient de mens. Ik had een huidkleurig stofje (veeeel goedkoper dan in NL!!) via Ebay in Engeland gescoord. Maar dan oko nog een shirt naaien. Misschien kon ik wel een oud wit t-shirt met lange mouwen huidkleurig verven?? Zo gezegd zo gedaan... acrylverf gemengd tot het gewenste kleurtje, veel water erbij en dompelen maar. De kleur lijkt goed te pakken, ook na uitwringen. Shirt ligt nog in de week, haha. Ik denk niet dat shirt nog gewassen kan worden. Maar ach, het is maar voor 1 dag en zo krijgt ze het niet koud! En als t niet lukt kan ik altijd nog met m'n stofje aan de slag.
Nu nog een schelpentopje, een ketting van schelpjes en haar wens wordt vervuld. Kleine meis is nu al helemaal happy dus het lijkt erop dat ik tot dusver aan haar verwachting voldoe. :-)
Kan ik vannacht ook weer met een gerust hart slapen, haha!

Pinterest

7 opmerkingen:

 1. Super gaaf! Onze kleine zeemeerMinke zou dit ook prachtig staan. As ik over een paar jaar zo'n pak voor haar moet maken klop ik bij je aan voor het patroon.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo dat doe je snel. Gelukkig wat tijd vrij kunnen maken. Het is al mooi geworden, ben benieuwd naar het resultaat. Ja die kleine dames weten precies wat ze willen, leuk toch.
  Groetjes Kamala

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw!! Mooi hoor! Ik ben op dit moment bezig om een staart voor mezelf te maken voor Carnaval, maar ik zit een beetje met die vin. heb je die vin gevuld met iets?? Of blijft het zo staan?? Ik ben bang dat alles zo gaat hangen als je het aan hebt. Kun je me vertellen wat je hebt gedaan? Heb je ook een foto van het eindresultaat aan bij je dochter?? Ik ben benieuwd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi, ik had gelukkig stof die uit zichzelf supersterk bleef staan. Het groene gedeelte is een stukje 4-way stretch dat ze voor turnpakjes gebruiken. Maar anders zou ik de vin misschien vullen met een klein beetje kussenvulsel (fiberfill?). Heb ik met t topje ook gedaan, en daar met naaimachine een paar lijntjes in genaaid. Zou t ook moeten houden denk ik.
  Kan trouwens zijn dat ik de restlap (van dat vinnen stofje) morgen nog op marktplaats zet. Heb nog wel eea over, genoeg voor minstens 1 of 2 vinnen en doe er niets meer mee.
  Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo,
  Wat een leuk idee! Toevallig ben ik op zoek naar 4 huidskleurige shirts voor een straattheateract en zie nu dat verven dus best lukt. Mag ik vragen elke kleuren je hebt gekocht en gemengd?? Alvast bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mag ik vragen waar je de stof hebt gekocht

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De schubbenstof bij een stoffenzaak in Amersfoort. Ik weet even niet meer welke. De groene stof bij Cares Stoffen in Wijchen.

   Verwijderen