maandag 20 augustus 2012

ZOMERJURKJES

Waar we heen gingen op vakantie was het toch wel errug warm... tussen de 35-40 graden. Dat schreeuwt om hele luchtige zomerjurkjes waar de oudste niet heel veel van had.

Mijn alle eerste project op de lockmachine was een simpel model uit de Burda. Die kon ik vast in no-time nog een keer maken met restlappen tricot.

Ik knipte 3 varianten uit... geblokt katoen met fuchsiaroze tricot


knalblauw met knalgroen

en grijze tricot en groene ruitjes katoen

Een paar extra bandjes, broderiekantjes en een hangertje of bloem en de jurkjes zagen er toch allemaal verschillend uit. Grote meid was dolblij!

5 opmerkingen:

 1. Hoi,

  Wat leuk! En 3 keer anders... Uit welke Burda komt het patroon?

  Groetjes, Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een oudje, dacht lente 2004. Het betreft een kinderspecial met nummer E777. Volgens mij lijkt het model ook wel op de Xenia.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn om te weten! Lijkt me een heerlijk basisjurkje waar je alle kanten mee uit kan.

   Groetjes, Rianne

   Verwijderen
 3. Dag Saartje,

  Ik kwam hier terecht omdat ik op zoek ben naar een bepaald Kiezel-tje jurkje maar vind jouw jurkjes ook erg leuk! Maak je ze ook in opdracht en zo ja, wat kosten de jurkjes?

  Groeten, Andrea

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Andrea,
   Wat een enorm lief compliment!! Ik maak ze niet in opdracht, simpelweg omdat ik dat helemaal niet durf. Ik vind mezelf nog een beginnend naaister. Moet zeggen dat ik al een paar moeders heb getroffen (mama's van vriendinnetjes) die stiekem naar 't merklabeltje speurden om vervolgens op te merken dat ze wel errug leuk waren. Jippieeh! Best goed gelukt dus...

   Verwijderen