vrijdag 2 mei 2014

BLOEMEN BLOEMEN en BLOEMEN, de lente kan beginnen!

Oudste wilde heeeeeeeel graag een bloemenbroek. Het liefst een slank model. Dus onlangs toog ik naar het Stoffenspektakel in Zwolle met een duidelijke opdracht. Stretchstof met kleurige bloemen, liefst beetje jeans-achtig. En dat lukte! Ik vond vrijwel direct een superfleurige stretch spijkerstof en grote meid was gelukkig al even enthousiast.
Het patroontje vond ik in een Knippie van vorig jaar, een zogenaamde tregging. Wel hier een daar aangepast...  een rits achterop leek me nou niet echt handig. Geklungel met hoge nood, ik zag het al gebeuren. Een rits aan de zijkant moest het worden.

Maar tjonge, wat viel hij wijd aan de bovenkant!! De wijdte van de broekspijpen was precies goed bij maat 128, de lengte moest van maat 140 komen en de bovenkant... aan alle kanten nam ik er 1,5 cm af. En die rits was al helemaal niet meer nodig!

Dus gisteravond de boord erop gezet, alles gelockt, geen rits, geen zakjes. Zojuist nog even het elastiek op maat erin en KLAAR. Ze wil hem morgen gelijk aan.
En van dit soort enthousiasme word ik nou heeeeel blij, daar doe je het nou voor :)

Komt ze!
Een grote grijns, een blij gezicht (met haar nieuwe bril) en ja... springen kan ook nog! En toevallig past het hemdje dat ze net droeg qua kleur er ook nog wel bij, haha.

De lente kan beginnen!

9 opmerkingen:

  1. Mooie broek zeg, leuke kleurtjes ook! Als alternatief patroon kan ik je de Jule van cinderella Zwergen mode aanraden. Dat is ook een mooi skinny broekje, die van boven ook mooi aansluit.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor de tip, ik ga het patroontje eens opzoeken :)

      Verwijderen
    2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
  2. Wat een heerlijk stofje. Zo'n broek wil ik ook wel!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Superbroek, en een heeeele blije mooie meid.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuke broek. Vooral die kleurtjes, daar word je helemaal vrolijk van.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een superleuke broek! zo lekker vrolijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik nomineerde je voor een Liebster Award!
    Benieuwd? Kijk even op mijn blog...

    BeantwoordenVerwijderen