dinsdag 4 februari 2014

NIEUWE KAMER

Weinig blognieuws de laatste tijd... we zijn druk bezig, maar ik vergeet compleet om foto's te maken.

Eén van de projecten betrof een "nieuwe" kamer voor onze oudste. Ze was onlangs jarig (9 jaar al!!!) en dan is roze zoooooo kinderachtig ineens! Als ze al een cadeautje wilde dan was het wel een NIEUWE KAMER!

Nu kwam het mooi uit dat ze sowieso een nieuw bed nodig had, dus een likje verf kon er ook wel bij. En ja, dan kon dat roze dekbed ook echt niet meer natuurlijk. Dus daar maakte ik 2 nieuwe voor.

Samen togen we naar de IKEA, de stoffenwinkel en de doe-het-zelf zaak. Paars moest het worden! (PAARS!!!????). Gelukkig bleek dat achteraf een beetje meer LILA te zijn. Mama verzuchtte opgelucht dat dat best een mooie kleur is. Ze wist precies hoe het ging worden. De indeling en de ideeën kwamen van de IKEA in Hengelo, het dekbed tekende ze zelf. Inmiddels zijn er ook gordijnen, sierkussens en een extra dekbedhoes bijgekomen. Foto's volgen wellicht nog een keer.

Dit is het resultaat, een lila glittermuur, een kaptafel en eindelijk een bureau:


En als je dan dit lieve briefje op je bed aantreft als ze haar eerste nacht doorbrengt op haar nieuwe kamer, dan weet je weer waar je het voor doet :-)


Verder ook gelijk een beginnetje gemaakt met de kamer van de jongste. Het baby ledikant eruit en een echt groot bed erin. Via Pinterest kreeg ik inspiratie om de schuine kant van haar kamertje optimaal te benutten. En handige papa ging aan de slag met steigerhout. Achter de deur met het hartje heeft ze een opslagruimte dat nu wordt gebruikt als verstopplek.


4 opmerkingen:

 1. Oh wat leuk! Handig zo dat bedje met die kast. En dat paarse is best mooi. Voor stoere meiden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zooo herkenbaar, hier een 8- jarige waar roze echt niet meer voor kan.
  De slaapkamer is prachtig geworden, leuk dat ze er zelf ook zo blij mee is, daar doe je het voor he?

  De slaapplek die jullie gecreëerd hebben met het steigerhout is erg leuk geworden. We gaan in mei verhuizen en onze oudste krijgt ook een kamer met zo'n schuin deel waar dat prima zou kunnen. Bedankt voor de inspiratie!

  groet, Elske

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Elske, wat een leuk vooruitzicht! Ik heb echt avonden afgestruind op Pinterest voor inspiratie voor onze verbouwing. Ik heb nog heel veel andere "schuine wand" bedden ge"pin"t. Als je op Pinterest ook zoekt op saartje71 en klikt op het bord "Girlzzz Room" vind je ze allemaal terug.
  Veel plezier!! groetjes Manita

  BeantwoordenVerwijderen