woensdag 9 oktober 2013

WORK IN PROGRESS...

Kleine meisjes worden groot!
En als je al bijna 9 jaar bent is roze zoooooo voor hele kleine meisjes!

Dus er moet worden geschilderd en behangen, maar ook de stoffering mag niet ontbreken, want grote meis krijgt met haar verjaardag een "nieuwe" kamer.

Was er eerst nog een misverstand over de nieuwe kleur; PAARS (oei??!) bleek dat na een paar verfstaaltjes van de bouwmarkt rustgevend lila te zijn. Dus, oef... mama blij!
Met staaltjes en al op naar het stoffenspektakel in Zwolle getogen. Maar ja, de winter komt eraan dus het assortiment pastel is niet reuze. En lila, NIET te krijgen! Althans, ik heb het niet kunnen vinden afgezien van tricot, voile en linnen in lila.
Met een belletje naar huis bleek dat ik ook echt niet met een alternatief thuis hoefde te komen. "Laat anders maar zitten mam, anders kies je nog de verkeerde kleur. We gaan samen wel zoeken, weet ik tenminste zeker dat ik de juiste kleur krijg."

Praatjesmaker, hihi. Wel grappig dat je bijna-9 al zo'n eigen smaak hebt. Maar ja, haar nieuwe kamer, dus haar keuze...

De week erop togen we op woensdag naar 2 stoffenzaken in de buurt en zie daar... we vonden;
- lila met witte stippen
- lila BB ruitje
- lila effen
- paars met lila stip
- zilvergrijs met witte sterren
- wit met zilveren bollen
- en veel broderie randjes, lintjes en ander leuks

Thuis mocht ze ontwerpen en haar dekbedovertrek was al snel getekend. Het moest lila met witte stippen, BB ruitje en zilvergrijs met witte sterren worden met een broderie-randje (toch nog niet zo heel stoer, maar stoer en hip met een romantische touch). Bijpassend kussen erbij en nu moest mama aan de slag met haar allereerste dekbedovertrek.


Met klotsende oksels... want 1e keer, GROOOOOT project (ondanks de rechte lijnen) op een kleine naaitafel. Meten en nog eens meten, spelden, aftekenen, nog eens meten. En dan onder de lock.

Het grootste deel zit erop, grote meis was blij! Ze straalde helemaal toen ze zag dat haar ontwerp gewoon live voor haar lag, precies zoals ze in gedachten had. Nu nog een slaapkussenovertrek. En kussentjes, gordijntjes etc.

 
De achterkant is paars (zie bovenste foto)... nu verder met het slaapkussenovertrek (mooi scrabble woord)

1 opmerking: