vrijdag 26 april 2013

T-SHIRT JURKJE andere stijl

Eindelijk een foto van een nieuw voorjaarssetje op model. Hij was al een weekje af, dit T-shirt jurkje nieuwe stijl.

 

Best een leuk setje zo. T-shirt van de HEMA, 30 cm stof roze met rode sterren. Ik heb het onderste deel van het T-shirt afgeknipt, een nieuw stukje stof eraan en de oude onderkant daar weer aan vast gemaakt. Het jurkje was in een mum klaar. Het lijkt net of ze een rokje aan heeft met bijpassend shirtje.

strike a pose!

Van het restant maakt ik m'n allereerste legging. Via een tutorial van Pinterest naar een bestaande legging een "patroon" getekend op de stof. Overal wat extra ruimte erbij zodat hij lekker past. De lengte was te kort, maar ook daar was een reststukje voor. In de pijp zit halverwege haar scheenbeen een extra naadje, lijkt wel geinig. Op de foto niet goed te zien, maar het is net een pijpje aan de legging.

setje in wording, hier kun je het "pijpje" beter zien

En zo hadden we zomaar in een krappe 2 uur een compleet voorjaarssetje klaar! Van dik hout zaagt men planken zeggen we maar, die drukke mama's van tegenwoordig kunnen in de krappe uurtjes van middagslaapjes best nog wat in elkaar knutselen.

Kleine meis was er blij mee... of kwam dat omdat ze weer mocht poseren? In de aandacht staan vindt zij (nog wel) leuk, haha!

4 opmerkingen:

 1. erg leuk setje!!!
  ik zag elders dat je op zoek bent naar patroon van Burda 7828, dit model staat ook in een oude Burda, model 108 april 2007 (wie weet heb je dit nummer in je eigen stapel liggen...........)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor de tip! Mijn naaijuf heeft stapels Burda's, ga ik daar even in kijken.

   Verwijderen
 2. Ah, wat leuk jurkje en wat een schattig meisje je dochter :-)

  BeantwoordenVerwijderen