woensdag 27 februari 2013

ZEEMEERMIN MET CARNAVAL

Nog beloofd, maar naast naaien ook niet toegekomen aan het bijwerken van mijn blog. Hier dan eindelijk de foto's van onze eigen Ariel!



























Ze maakte grote sier in de klas en alle meiden stonden in een kring om haar te bewonderen. Leuk om te zien (en best een beetje trots)



EINDELIJK... DE PROEF VAN DE THEEPOT-TUNIEK IS KLAAR!

Al heel lang zat ie compleet in elkaar, alleen nog afwerken. Maar er kwam een griepje tussendoor, geen zin...soms heb je dat.

Maar ik ben er even voor gaan zitten, lekker makkelijk met een elastische biaisband. Oudste koos de knalkleur.

Jurkje zat al in de was, maar voor de foto kwam hij nog even te voorschijn. Niet met de juiste legging eronder, maar ach, wat maakt het uit. Het is maar een foto-moment.


Wat een leuk patroontje, ik zag hem het eerst hier... nu nog (snel) namaken met nicky-velours. Kan ze hem nog net aan deze winter. Heb hem wel flink verlengd, want origineel is ie stukken korter en bijna een trui. En de kleinste heeft ook nog eens een lang bovenlijf. Hij is ook wat wijd, niets aan veranderd. Maar vind het wel geinig staan uiteindelijk.

p.s. dat het een theepottuniek heet heeft niets te maken met het modelletje, maar in de Ottobre had de tuniek een theepot applicatie :-)


EEN NIEUWE SJAAL VAN RESTJES

Wat te doen met restjes tricot die best allemaal goed bij elkaar passen?

Kleine rechthoekjes knippen en aan elkaar stikken totdat je een lange slinger hebt, krang dubbelvouwen en aan elkaar vaststikken. Omkeren, afwerken en eventueel versieren met een leuke knoop en voila... een zgn. : "infinity shawl", ofwel een colsjaal.

Past bij alle frisse kleurtjes van dit moment!


En zo wordt die knalroze nieuwe broek ineens een leuke set met alleen een kobaltblauw shirt erop.